Huomioi nämä asiat mennessäsi passikuvaukseen

Kokosimme tähän artikkeliin useimmin kysytyt kysymykset passikuvauksista. 

 

1. Saako passikuvassa olla silmälasit?

Passikuvassa saa käyttää silmälaseja, mutta ne kannattaa ottaa kuitenkin pois kuvauksen ajaksi, sillä silmälasit ovat yleisin syy kuvan hylkäämiseen. Passikuvassa ei saa olla heijastuksia, silmät täytyy näkyä selvästi ja joskus kehykset saattavat häiritä silmien näkyvyyttä. 

2. Haittaako otsatukka passikuvaa?

Tärkeintä passikuvassa on henkilön tunnistettavuus. Jos otsatukka ulottuu kulmakarvojen päälle, on kasvoja silloin luultavasti liian vähän näkyvissä. Pitkät hiukset kannattaa myös sipaista pois kasvojen läheisyydestä, etteivät ne peitä kasvoja ja luo niihin varjoja.

3. Saako passikuvassa hymyillä?

Kasvoilla saa olla vieno hymy, mutta suun pitää olla kiinni.

4. Voiko passikuvaan meikata?

Tunnistettavuus on tässäkin asiassa ratkaisevaa. Hyvin kevyt ja luonnollinen ehostus on varmasti ihan ok, mutta sinut pitää pystyä tunnistamaan kuvasta myös suihkunraikkaana. 

5. Tarvitsenko paperisia passikuvia vai riittääkö sähköinen passikuva?

Lähes kaikkiin passi- ja lupahakemuksiin riittää sähköinen passikuva, mutta ajokorttia hakiessasi tarvitset 2 kpl paperisia passikuvia

6. Paljonko passikuvat maksavat?

Sähköinen passikuva maksaa 20€ ja toimitamme sen puolestasi suoraan poliisin lupahallinnon kuvapalveluun. Jos tarvitset lisäksi paperiset passikuvat, ne ovat yhteensä 30€

Varaa aika passikuvaukseen

Jätä kommentti