Mikä on webhotelli ja miksi se on niin tärkeä?

Meidän päämäärämme on tehdä asiakkaalle toimivat, selkeät ja persoonalliset kotisivut!

Verkkosivujen kanssa on monta asiaa päätettävänä ja selvitettävänä, joten ammattiapu on paikallaan.

Mikä on webhotelli ja mihin sitä tarvitaan?

Webhotelli eli englanniksi web hosting, on palvelu, joka tarjoaa julkaisutilaa esimerkiksi yrityksen kotisivuille, blogille tai verkkokaupalle. Lisäksi siellä voi luoda sähköpostilaatikoita omalle verkkotunnukselle.

Webhotellit tarjoavat samassa paketissa monia yleisesti tarvittuja ominaisuuksia ja tekniikkaa, jotta esim. verkkosivujen ylläpitäminen olisi helppoa ja nopeaa.

Kotimaisten webhotellien suorituskyky on luotettavaa ja korkeatasoista toimivan resurssienjakotekniikan ansiosta. Webhotelli käyttää muiden asiakkaiden kanssa yhteistä palvelinta, jolloin ylläpitokustannukset ovat matalia, toiminta luotettavaa ja ongelmiin pystytään reagoimaan nopeasti valvonnan kautta.  

Kuten joka tuotteessa tai palvelussa, myös webhotelleissa tarjontaa on laidasta laitaan. Tärkeimpänä valintakriteerinä ei kannata pitää hintaa, vaan suosittelemme panostamaan luotettavuuteen, ettei huomaa kohta olevansa pahassa pulassa halvimman hotellin kanssa. Tämän takia oikean webhotellin valintaan kannattaa panostaa heti alussa ja käyttää  asiantuntijan apua jo tässä vaiheessa.

 

Mitä kannattaa huomioida webhotellin valinnassa? 

Kun olet valitsemassa webhotellia, kannattaa kiinnittää huomiota ainakin muutamaan tärkeään asiaan.

Ensinnäkin se, että levytilaa on riittävästi sinun yrityksesi käyttöön. Pelkälle tekstille riittää pienempikin levytila, kun taas paljon kuvia ja videoita sisältävät sivut tarvitsevat luonnollisestikin paljon enemmän levytilaa. 

Verkkoliikenteen sujuvuuden takaamiseksi tarvitaan paljon gigatavuja, joten kannattaa valita sellainen webhotelli, joka sallii suurenkin määrän liikennettä. Liikennöintimäärä tarkoittaa sitä, kuinka paljon tietoa sivuston ja kävijöiden välillä liikkuu. 

Tärkeitä asioita ovat myös webhotellin transaktionopeus ja vasteaika. Aika, joka kuluu sivustolla kävijältä palvelimen saavuttamiseen, on vasteaika. Sivun selaimen latautumiseen kuluva aika on transaktio. Jos nämä ovat liian hitaat, saatat menettää sivuiltasi kävijöitä.

Huomionarvoista valintatilanteessa on myös se, saatko palvelun kautta domainin ja SSL-sertifikaatin.

Domain eli suomeksi sanottuna verkkotunnus on verkkosivun osoite. Domainin avulla käyttäjä ohjataan hakemalleen verkkosivulle. Domain koostuu sen omistajan määrittelemästä alkuosasta ja loppuosasta. Jokaisella internetissä näkyvällä verkkosivustolla on oma sivustokohtainen verkkotunnus ja IP-osoite. Jokaisella verkkosivulla täytyy olla oma domain, jotta ne voidaan julkaista nettiin. Jos teillä ei ole verkkotunnusta, se pitää ostaa.

Varmista myös, että pakettiin kuuluu SSL, sillä mikäli se ei ole käytössä, hakukonenäkyvyytesi laskee. Selaimen ja sivuston välinen liikenne voidaan salata SSLn eli Secure Sockert Layerin avulla. Sen avulla vierailija varmistuu myös siitä, että sen takana on todellakin se taho, jona sivusto esiintyy. Selaimet saattavat varoittaa kävijää sivuston suojaamattomuudesta ja silloin lukija tai potentiaalinen asiakas yleensä poistuu sivustolta.

Huomioi siis, että tärkein kriteeri ei ole hinta, vaan luotettavuus, turvallisuus, toimintavarmuus, nopeus ja asiakaspalvelu. 

Ja entäs siinä kohtaa, kun tarvitsee apua? Yleensä silloin on kiire ja pieni paniikkikin päällä, joten silloin avun ja asiakaspalvelun saavutettavuus nousee arvoon arvaamattomaan! Eikä varmastikaan haittaa, että yhteydenottotavat ovat maksuttomia.

Tästä päästäänkin sujuvasti siihen, että hintoja kannattaa toki vertailla, mutta on myös hyvä pitää mielessä vanha sanonta, että hyvää ja halpaa ei saa samassa paketissa. 

Webhotellit, jotka markkinoivat palveluitaan ilmaisina, saattavat kadota yhtäkkiä markkinoilta kuin tuhka tuuleen. 

Samaan tuuleen katoaa ikuisiksi ajoiksi myös sinun kotisivusi sisältöineen. Ilmaiset webhotellit tienaavat mainoksilla -> ei toivottuja mainoksia saattaa siis ilmaantua kotisivuillesi halusit niitä sinne tai et. Paljon muutakin harmia saattaa koitua ilmaisten webhotellien toimesta: levytilaa ei ole riittävästi, verkkosivusi ei toimi ja ne saattavat kaatua vilkkaina päivinä, tiedostojen lataaminen ei onnistu eikä asiakastuki ole tavoitettavissa.

 

Miksi suosittelemme valitsemaan suomalaisen webhotellin? 

Suomalainen webhotelli kannattaa valita monestakin syystä. Vaikka kotimainen palvelu voi olla hieman kalliimpi, niin samalla käytettävyyskin on parempi. 

Sivuston latausaika on erittäin tärkeä, koska mitä nopeammin sivu latautuu, sitä miellyttävämpi on käyttäjien kokemus ja palaaminen sivustollesi. Suurempi kävijämäärä tuo myös lisää hakukonenäkyvyyttä ja onkin tärkeää, että sivusi tulee Google-haussa ensimmäiselle sivulle, jos tavoitteesi on saada uusiakin kävijöitä.

Parempi tietoturva ja palvelun varmuus ovat myös tärkeitä kotimaisen webhotellin etuja. Suomalainen webhotelli pystyy kertomaan asiakkaalle tarkasti, miten sen turvallisuus on hoidettu, jos se käyttää kotimaisia palvelimia. Tällöin palvelimen toimivuus on tarkemmin tiedossa ja toimintahäiriöt nopeasti huomattavissa ja korjattavissa.

Vaikka suomalaiset osaavat nykyään hyvin englantia, ei voi vähätellä suomenkielisen asiakaspalvelun saatavuutta. Tämä helpottaa ja nopeuttaa ongelmien ratkaisemista ja muutakin asiointia.

Ulkomaiset toimijat voivat tarjota edullisempia hintoja sen takia, että heillä on niin laajat markkinat, toisin kuin suomalaisilla markkinat ovat rajatummat. Tämä tarkoittaa kuitenkin laadukasta, nopeaa ja hyvää kotimaista palvelua, jota moni arvostaa. Ostamalla kotimaisen palvelun tuet myös kotimaisia työpaikkoja.

Suosittelemme satsaamaan laadukkaaseen webhotelliin heti alussa, niin vältyt monelta murheelta sivujesi kanssa ja yhteistyö hyvän webhotellin kanssa voi jatkua pitkään.

 

Linkki webhotellin varaukseen:

Höpötystä

Blogikirjoituksissamme höpötellään nettisivuihin ja mainontaan liittyvissä asioista. Laidasta laitaan juttuja.

Jätä kommentti